برای صرفهجویی در زمان، چکیدهها را بخوانید تا به ایدههای اصلی مقالات پی ببرید و نیاز نیست کل مقاله را با جزئیات مطالعه کنید. وقتی موضوع مشخصی در اختیار دارید؛ وقت آن فرا رسیده تا پیشینه تحقیق را برای مطالب مروری خود جستجو کنید. در این حالت توصیه میگردد که ابتدا فهرستی از واژگان کلیدی (keywords) مرتبط با سؤال اصلی تحقیق خود انتخاب کنید؛ این کار باعث سادهتر شدن روند کلی تحقیق شده و به یافتن سریعتر نشریات مرتبط کمک مینماید. اگر دستورالعمل خاصی در اختیار شما قرار داده نشد، توصیه میشود که مطالب مروری بر پیشینه تحقیق حدود 15 تا30 درصد کل مقاله باشند؛ به عبارتی 2 الی 3 صفحه برای یک مقاله 15 صفحهای کفایت میکند. وقتی Literature Review را به عنوان یک تکلیف مستقل مینویسید؛ حجم آن توسط دستورالعملهای ارائه شده مشخص میگردد.
- سپس مقالهها و یا گزارشهای مرتبط با مسئله تحقیقتان را بر حسب روش، متغیرها، ابزار و امثال آن دستهبندی کرده و چکیدهای از آنها تهیه کنید.
- در این مرحله، ابتدا هر یک از مقالهها یا گزارشهایی را که جایابی کردهاید، به طور مقدماتی مطالعه کنید تا میزان رابطه آنها با موضوع تحقیق، مشخص شود.
- حجم منطقی فصل دوم پایان نامه یا پیشینه پژوهش در رساله دکتری بین 20 تا 50 صفحه است و در پایان نامه کارشناسی ارشد معمولا کوتاهتر است.
این فرآیند معمولا یکی از فصول پایان نامه یا رساله است که امکان ارائه آن به عنوان یک تکلیف مستقل نیز وجود دارد. به منظور بررسی تحقیقات قبلی و تدوین پیشینه تحقیق، باید منابع اطلاعاتی مرتبط با موضوع تحقیق، جایابی شده و مورد تحلیل قرار گیرند. بسیاری از پژوهشگران و دانشجویان هنگام نوشتن پیشینه تحقیق در مقاله خود با مشکل روبرو میشوند.
اهمیت تصحیح و ویراستاری را نادیده نگیرید و وقت کافی برای آن قائل شوید. پارسمدیر بزرگترین وب سایت ویژه دانشجویان و پژوهشگران تحصیلات تکمیلی مدیریت و مهندسی صنایع است. ۲-اگر منبع به اندازه کافی با مسئله مربوط باشد به نکات اصلی توجه بیشتر میشود و بخشهای مربوط برای مطالعه دقیق تر و چکیده سازی انتخاب میشود . برای نمونه میتوانید هنگام پرداختن به یک پژوهش روش آن را با پژوهشهای دیگر مقایسه کنید و یا نتایج پژوهشی را که با بیشتر پژوهشهای مشابه مغایر است را پررنگ کنید.
نحوه نوشتن فصل دوم پایان نامه – مبانی نظری و پیشینه تحقیق
اکنون باید در مورد موضوع انتخابی و سوال تحقیق خود به جستجو و تحقیق بپردازید. دراین راستا از منابعی استفاده کنید که مناسب هستند برای مثال می توانید از منابع دانشگاهی و پژوهشی همچون کتاب ها، گزارشات، مقالات، اسناد دولتی و نیز منابع معتبر اینترنتی مانند گوگل اسکالر، جی استور و غیره استفاده نمایید. اولویت بررسی را به روی آخرین تحقیقات انجام شده بگذارید و در صورت نیاز تا جایی که کافی است به تحقیقات پیش تر از آن بپردازید. جدیدترین تحقیقات و مطالعات انجام شده بیشتر به شما کمک میکنند به چه موضوعاتی در گذشته پرداخته شده و چه موضوعاتی از دید محققان فروشگاه فایل پرسش نشان دور مانده است.
بررسی یکپارچه (Integrative Review)
راهنمای جامع نوشتن مروری بر پیشینه تحقیق شبکه مترجمین راستین | porseshneshan