در استان اصفهان هم مانند بسیاری از استانها سازهای سورنا، کرنا، دهلف و… موسیقی ترکمنی یکی از انواع موسیقیهای محلی استان گلستان است؛ موسیقی ترکمنی آرامشی غیرقابل وصف را به شنوندگان القا میکند. اصلیترین سازهای موسیقی ترکمنی کمانچه و دو تار است که در گویش محلی به آنها «قیجاق و تامدیرا» میگویند.موسیقی ترکمنی دارای چهار نوع محتوای متفاوت است که این چهار محتوا شامل حماسی، غنایی، عرفانی و حکیمانه است. علاقۀ نوپای دیگری نیز به موسیقیِ فرهنگ های دیگر در اروپاییان پدید آمد، که به شکل گیری رشتۀ جدیدی با عنوان موسیقی شناسی قومی (اتنوموزیکولوژی) منجر شد. با گذشت سال های دیگری از قرن ۲۰، سازمان هایی برای حفظ و مطالعۀ موسیقی محلی تأسیس شدند، و موسیقی شناسان اجراهای مختلفی از این نوع موسیقی را از سرتاسر جهان ترانویسی و سپس ضبط می کردند.
- آوازهای معروف و رایج در بوشهر مثل دشتی محلی، سربانی، لری، دشتستانی بیدگانی و عناوین دیگر است.
- خرمآباد- اجرای موسیقی محلی در محوطه قلعه تاریخی «فلک الافلاک» استقبال مسافران نوروزی را به همراه داشت.
- قطعه زیبای “رعنا” یکی از همین قطعات محلی است که به احتمال زیاد نسخه اصلی آن را با صدای فریدون پوررضا یا نسخه بازخوانی شده آن را توسط گروه رستاک، شنیدهاید.
- برای آشنایی بیشتر با موسیقی فولکلور یا همان موسیقی محلی ادامه این مطلب از وبلاگ آموزشگاه موسیقی الهام را بخوانید.
- این بخش از فرهنگ موسیقى احتمالاً جزء فرهنگى کلىتر است که قدمت آن به دوران حجر مىرسد.
- اغلب فرهنگهاى پيشرفته علاوه بر موسيقى به اصطلاح سنتى خود، داراى موسيقى ديگرى نيز هستند که به آن موسيقى محلى گفته مىشود.
زیرا مجله خبری موسیقی از دو بخش تشکیل می شود، یکی از عناصر خلاقه اش موسیقی هنری شبه محلی یا موسیقی محلی شهری است و عنصر دیگر آن موسیقی محلی روستا یا دهقانی . هنوز که هنوز است در میان اقسام آوازها و نواها، نوای نی ایرانی، لمس انگشت بر روی سیم های تار، ضرب دف و آهنگ کمانچه هر انسانی را چه از این آب و خاک باشد و چه بیگانه از این دیار به لذت میرساند و زندگی را برای او به شکلی دیگر معنی می کند. مانند موسیقی لری ؛ گیلکی ؛ کردی و یا موسیقی جنوب که در آنها از یکی دو ساز محدود استفاده می شود و معمولا با تک خوانی یا گروه خوانی روستاییان همراه بوده و اغلب با حرکت نمایشی همراهی می شود. لحن هر موسیقی، براساس لهجۀ م انیز، هر منطقه خاص متفاوت می باشد، در کشور ما لهجه های گوناگون لری، کردی، ترکی و… وجود دارد که هر کدام با لطافت و زیبایی ویژه خود آشکار می گردد و موسیقی هر قوم و ملتی براساس زبان و لهجه و دیگر عوامل ذکر شده از ویژگیهایی برخوردار است.
شبکههای استانی و تقویت فرهنگهای بومی
شب یلدا یکی از موردتوجهترین مراسم سنتی ایران است که از 7 هزار سال پیش تا امروز، نسل به نسل منتقل شده و جشن گرفته میشود. حالا اینکه شب یلدا چطور و چرا جشن گرفته میشود؟ سوالاتی است که پاسخش را در متن زیر میتوانید بخوانید. برای آشنایی بیشتر با اساتید، سبکهای آموزشی و سازها، میتوانید با تعیین وقت قبلی ازیک جلسه مشاوره رایگاندر آموزشگاه الهام استفاده کنید.
آهنگ محلی و بسیار زیبای گرجی ، ‘Dato Kenchiashvilis Ansambli ‘Taoba
منظور از موسیقی دهقانی محلی به مفهوم خاص، ملودی هایی هستند که تنها به یا یک یا چند سبک واحد تعلق دارد. این نوع موسیقی در حقیقت چیزی بیش از یک نیروی طبیعی که بطور غریزی بر مردم بد و رمانده از تمدن شهری تأثیر می گذارد، نیست. از این رو این ملودیها می توانندبه عنوان تجسم والاترین نوع تکامل هنری، سر مشقی باشد،برای اینکه چگونه می توان با ساده ترین فرم های ادبی و بی پیرایه ترین وسیله ها یک ایدۀ موسیقیایی را به کاملترین وجه آن بیان نمود. در ارزیابی عینی و به اصطلاح بی طرفانه که یک پدیده متعلق به که باشد، ارزش عینی آن مهم است. شما ایرانی هستید زبان این موسیقی را می فهمید، لحن را شنیدید برایتان یادآور سرزمین خور می باشد، اما موسیقی ایران حال و هوای دیگری دارد.
خرمآباد – در آستانه عید نوروز، نوای موسیقی لری در مجموعه تاریخی قلعه «فلک الافلاک» پیچید. گرگان- در جشنواره بین المللی فرهنگ و اقتصاد اقوام ایران زمین قوم لر به آوازه خوانی پرداختند. © کلیه حقوق متعلق به پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی میباشد. حقوق مادی و معنوی اين پايگاه متعلق به مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی است و نشر غیرمجاز محتوای آن پیگرد قانونی دارد.