امروز برای شما هنردوستان و هنرمندان گرامی، یک اجرای بسیار زیبا از چهارمضراب ابوعطا ساخته ی استاد حسین علیزاده را آماده کرده ایم. در این اجرا بانو نگار بوبان به نوازندگی چیره دستانه و گوش نواز این اثر می پردازند. در ادامه ی مطلب، فایل تصویری و همچنین صوتی این اثر، با بهترین کیفیت موجود در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. ردیف در واقع مجموعهای از مثالهای ملودیک در موسیقی ایرانی است که تقریباً با واژهٔ رپرتوار در موسیقی غربی هممعنی است.
در واقع اگر بخواهیم دستگاه را با زبانی ساده معرفی کنیم باید بگوییم دستگاهها دسته بندیهایی را در موسیقی سنتی ایجاد میکنند که حتی کوک هم در هرکدام فرق دارد. این دستگاه ها دارای گوشههایی نیز هستند که با نظم مشخصی پشت سر هم چیده شدهاند. برای اینکه ذهنتان درگیر گوشه ها نشود لازم است بگوییم، گوشهها در حقیقت ملودیهای کوتاهی هستند که شما در یک ساز و اواز یا تکنوازی یک ساز ایرانی میشنوید.
صفحه ورود یا ثبت نام
آواخر این دوره را به طور واضح نمی توان معین کرد، زیرا جدال بین کلاسیک و رمانتیک تا قرن نوزدهم و حتی قرن بیستم ( با جریان نئوکلاسیسم ) ادامه داشت. این که چه وقت و کجا کلمه ی کلاسیک وارد فرهنگ موسیقی شد نیز به طور کامل روشن نیست . تعریف کلاسیک در ادبیات تا حدی بغرنج و گنگ است ولی این تعریف در موسیقی پیچیده تر می شود .
مطالب آموزشی
ردیف های موسیقی مجموعه مثال های موسیقیایی از گوشه های مختلف هر دستگاه است. به عبارتی می توان ردیف موسیقی را شناسنامه ای برای موسیقی دستگاهی بر شمرد. پس به طور کلی می توان گفت ردیف موسیقی سنتی ایرانی مجموعه ای است از دستگاه ها، نغمات و آوازهایی که در طول تاریخ نسل به نسل گردیده و به دست ما رسیده است.
اسپانسرهای “دستی بر ایران”
ردیف های موسیقی که بعدها توسط راویان دیگری نیز دسته بندی شد، مجموعه مثال های موسیقیایی از گوشه های مختلف هر دستگاه است. در پایان، باید پذیرفت که مجله خبری موسیقی ایرانی پیشرفت خود و جایگاهش را مدیون مدیون افرادی است که در بالا نام آنها را ذکر کردیم و همچنین بسیاری از افراد دیگر که نقش مهمی در زنده نگه داشتن این هنر در میان ایرانیان داشتند. اولین آلبوم شهرام ناظری با محمدرضا شجریان بود و در ترانه هایش استفاده بسیار از اشعار مولوی به چشم میخورد و این خواننده کشورمان تابحال اجراهای متعددی داشته و افتخارات زیادی برای موسیقی ایرانی به ارمغان آورده است و پسرش حافظ ناظری هم از چهره های سرشناس دنیای موسیقی است. محمدرضا شجریان و پسرش همایون از محبوب ترین خواننده های موسیقی سنتی هستند که سالهاست در در دنیای موسیقی فعالیت میکنند و هنوز هم از پرطرفدارترین های این سبک موسیقی به شمار میروند.
- اگر با ذکر مثالی ساده بخواهیم دستگاه موسیقی را توضیح دهیم، می توانیم بگوییم که موسیقی سنتی همانند زبان فارسی است و دستگاه ها هر کدام لهجه های این زبان هستند.
- در این تصویر مشاهده میکنیم عده ای از رامشگران گرداگرد یکدیگرنشسته اند و نوازنده ای مشغول نواختن چنگ و نوازنده ی دیگر شیپور و دیگری تنبک است و فردی در حال شعرخوانی است.
- همانگونه که در طول تاریخ سابقه داشت، موسیقی سنتی ایرانی به عملکرد خود به عنوان ابزاری روحانی ادامه داده و کمتر به عنوان وسیله تفریح به آن نگاه میشد.
- دو دوره مهم و اصلی وجود دارد که موسیقی ایرانی در طول آنها پیشرفت داشت.
- هنرجویان زیادی کار خود را با این موسسه مجازی آغاز کرده و به سطوح مختلف نوازندگی رسیده اند.