Music tracks, songs, playlists tagged موسیقی سنتی ایرانی on SoundCloud | kpopflowers

ردیف های موسیقی مجموعه مثال های موسیقیایی از گوشه های مختلف هر دستگاه است. به عبارتی می توان ردیف موسیقی را شناسنامه ای برای موسیقی دستگاهی بر شمرد. پس به طور کلی می توان گفت ردیف موسیقی سنتی ایرانی مجموعه ای است از دستگاه ها، نغمات و آوازهایی که در طول تاریخ نسل به نسل گردیده و به دست ما رسیده است.

http://applemobileshop.irدر واقع اگر بخواهیم دستگاه را با زبانی ساده معرفی کنیم باید بگوییم دستگاه‌ها دسته بندی‌هایی را در موسیقی سنتی ایجاد می‌کنند که حتی کوک هم در هرکدام فرق دارد. این دستگاه‌ ها دارای گوشه‌هایی نیز هستند که با نظم مشخصی پشت سر هم چیده شده‌اند. برای این‌که ذهنتان درگیر گوشه ها نشود لازم است بگوییم، گوشه‌ها در حقیقت ملودی‌های کوتاهی هستند که شما در یک ساز و اواز یا تکنوازی یک ساز ایرانی می‌شنوید.

ردیف های موسیقی که بعدها توسط راویان دیگری نیز دسته بندی شد، مجموعه مثال های موسیقیایی از گوشه های مختلف هر دستگاه است. در پایان، باید پذیرفت که موسیقی سنتی ایرانی پیشرفت خود و جایگاهش را مدیون مدیون افرادی است که در بالا نام آن‌ها را ذکر کردیم و همچنین بسیاری از افراد دیگر که نقش مهمی در زنده نگه داشتن این هنر در میان ایرانیان داشتند. اولین آلبوم شهرام ناظری با محمدرضا شجریان بود و در ترانه هایش استفاده بسیار از اشعار مولوی به چشم میخورد و این خواننده کشورمان تابحال اجراهای متعددی داشته و افتخارات زیادی برای موسیقی ایرانی به ارمغان آورده است و پسرش حافظ ناظری هم از چهره های سرشناس دنیای موسیقی است. محمدرضا شجریان و پسرش همایون از محبوب ترین خواننده های موسیقی سنتی هستند که سالهاست در در دنیای موسیقی فعالیت میکنند و هنوز هم از پرطرفدارترین های این سبک موسیقی به شمار میروند.

دستگاه در موسیقی ایرانی

آواخر این دوره را به طور واضح نمی توان معین کرد، زیرا جدال بین کلاسیک و رمانتیک تا قرن نوزدهم و حتی قرن بیستم ( با جریان نئوکلاسیسم ) ادامه داشت. این که چه وقت مجله خبری موسیقی و کجا کلمه ی کلاسیک وارد فرهنگ موسیقی شد نیز به طور کامل روشن نیست . تعریف کلاسیک در ادبیات تا حدی بغرنج و گنگ است ولی این تعریف در موسیقی پیچیده تر می شود .

  • بیشتر اطلاعات ما از دوران پیش از اسلام ایران زمین، محدود به کتب تاریخی و اشعار سده های اول دوران اسلامی است و ما اطلاعی از موسیقی کاربردی و نحوه اجرای دقیق موسیقی در آن دوران نداریم.
  • در این کنده کاری همچنین دیده می‌شود که از میان ۱۱ تن خنیاگر؛ ۸ تن چنگ، ۲ تن نی و یک تن دهل می‌نوازند.
  • اما اگر در انتخاب بین سازهای موسیقی سنتی مردد باشد، باید این سازها را از نزدیک ببیند و لمس کند و هرکدام با طبع او سازگار تر بود را انتخاب نماید.

امروز برای شما هنردوستان و هنرمندان گرامی، یک اجرای بسیار زیبا از چهارمضراب ابوعطا ساخته ی استاد حسین علیزاده را آماده کرده ایم. در این اجرا بانو نگار بوبان به نوازندگی چیره دستانه و گوش نواز این اثر می پردازند. در ادامه ی مطلب، فایل تصویری و همچنین صوتی این اثر، با بهترین کیفیت موجود در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است. ردیف در واقع مجموعه‌ای از مثال‌های ملودیک در موسیقی ایرانی است که تقریباً با واژهٔ رپرتوار در موسیقی غربی هم‌معنی است.

کنسرت آواز زنان ایران در برلین – هاله سیفی‌زاده

منتشر شده در
دسته‌بندی شده در اخبار